Välkommen att träna & yoga tillsammans med oss!

Vi erbjuder en stor variation utav klasser inomhus i vår studio i Kålltorp, utomhus samt online. Skrolla ner för att läsa mer om våra olika klasser. Under fliken Boka/schema i menyn finner du mer information om hur du bokar dig på klass, våra bokningsvillkor mm.

 

 

Träning/yoga online

Vi sänder våra online-klasser via Zoom som är kostnadsfritt för dig som användare. 

Det är våra ordinarie klasser på schemat som sänds vilket innebär att det är deltagare med på plats i studion, men du ser bara instruktören och väljer själv om du vill ha på din kamera. Onlineklasserna ligger parallellt i schemat med den klass som livesänds, under namnet ONLINE Yoga, ONLINE Yinyoga eller ONLINE Träning.

Under Boka/schema i menyn kan du läsa mer om hur du bokar dig på ONLINE klass och vad du behöver gör för förberedelser.

 

Våra träningsklasser

Afrodans

Barfotadans till trummusik. Härligt, eldigt och fantastisk kul!

Afrodansen är en inspiration av afrikansk dans med stora, kraftfulla och fundamentala rörelser.  Det är en enkel klass där vi arbetar med hela kroppen, ibland med hopp men den kan göras helt hoppfri.

Afrodansen ger en fysisk utmaning som stärker hjärtat och utmanar ben, rygg, axlar och bål, ja hela kroppen!

Rörlighetsträning

Precis vad det låter som, vi tränar rörlighet!

Din rörelseförmåga är beroende av smidigheten i kroppen samt kroppens styrka och här tränar vi upp båda. Rörelserna är inspirerade utifrån vår nedärvda funktion, så som vi är skapta kunna röra oss tex huksittande. Den här klassen är perfekt för dig med stela axlar, bröstrygg samt stelhet i baksida, säte och höfter. För dig som behöver bli smidigare men inte vill köra ”yoga”.

Styrka Puls

En klass där vi utmanar muskler, skelett och kondition. 

Vi jobbar i block där varje block består utav en serie varierade styrka- och pulsövningar som upprepas 2-3 varv.

Vi jobbar kortare intervaller där du uppmanas att ta lite tyngre vikter för den där extra belastningen som du blir stark av.

Styrka Rörlighet

Ett “sånt” där pass som alla borde gå på!

Ett pass med fokus på uthållighet, kontroll, stabilitet och hållningsmuskler som gör att vi får en bättre kroppsbalans. Här utför vi övningarna i ett lägre tempo och under längre tid för att hitta kontakt i rätt muskler och förebygga muskulära obalanser. Vi kör samma program under ca 4-5 veckor med varierande fokus på delarna de flesta har  Vi använder lättare vikter, gummiband och ibland även pinne och klossar.

 

Yoga & meditation

Yin yoga

Yin yoga är en passiv yogaform där kroppens muskler och vävnader långsamt får stretcha ut samtidigt som vi får en skön återhämtning. Många har funnit och fastnat för yinyogan de senaste åren vilket vi tror beror på att det är en motpol till en stressig tillvaro. 

Yinyogapositionerna är enbart sittande eller liggande vilket gör den väldigt tillgänglig. Fokus på ickepresterande, att bara vara.

Hatha Yoga

Ordet Hatha kommer från Ha som betyder sol och Tha som betyder måne på Sanskrit. Hathayogan syftar till att balansera dessa två energier varpå yogapositionerna är fysiska men mjukare och utförs i lite lugnare tempo än i exempelvis Ashtanga/Vinyasa yogan. Ibland stannar man även upp och håller statiskt i positionerna. 

Hathayogaklasserna kan se väldigt olika ut då yogaläraren sätter sin egen prägel. 

Global Yoga - Nyhet våren 2022!

Globalyoga är en kombination mellan flödande Vinyasa och stärkande Hatha yoga.  Vi flödar genom yogasekvenser för att emellanåt stanna upp i mer statiska positioner med en mjuk avslutning som tangerar Yin yogan.

Andningen är, som alltid i yogan, central och vår guide in i och ur positionerna.

Yoga är stressreducerande och kan vara din väg till ökad livskvalitet och inre balans.

Sensing yoga - Nyhet våren 2022!

Sensing yoga är en yogaform inspirerad av hur djur, små barn och naturfolk beter sig naturligt i rörelse och i vila.  Med enkla tekniker (pandikulation, vaggande/gungande rörelser, skakningar och kroppsberöring) rör vi oss på ett sätt som kroppen är ämnad för och som främjar kroppens läkande processer.

En naturliga, mjuk och kravlös yoga utan linjeringar eller korrigeringar.  Detta ihop med att de flesta rörelser sker sittande eller liggande gör denna yogaform tillgänglig för så många.

 

Sensing yoga kan bidra till att:

– Stimulerar och stärka vagusnerven 

– Mjuka upp och återfukta bindväven

– Frigöra må-bra-hormonet Oxytocin effektiv mot bl.a stress, oro, och smärta

– Aktivera och stärka dina sinnen

– Släppa på inlärda sätt att röra dig på och lyssna i till den egna kroppsimpulsen

– Bli mer närvarande och i kontakt med kroppen

Utomhusträning i Kålltorp/Kåsjön

Utefys jogg

Ett variationsrikt pass där vi transporterar oss genom jogg med stopp där vi utmanar kroppen med styrka-, puls och rörlighetsövningar.

Passar alla som klarar av att jogga i lätt tempo kortare distanser. 

Kålltorp tisdagar kl 19.00

Utefys – Station

En mix av Styrka, puls & rörlighet där vi är kvar på samma ställe och tränar

Vi använder naturen och omgivningen runtomkring oss som redskap men ibland även gummiband. Ett variationsrikt pass där vi fokuserar på rörelseglädje och alla de viktiga delarna för en välmående kropp. 

Kålltorp måndagar kl 12.00, söndagar kl 17.15

Kåsjön lördagar kl 8.00