LYMFYOGA.V.35-38

Lymfyogan är en spännande kombination utav klassiska positioner från Hatha yogan och stimulerande tekniker från lymfmassagen. Lymfan i vår kropp har ingen egen pump utan är beroende av våra rörelser och vårt andetag. Det är så lymfan aktiveras. Det vi kommer göra under kursen är alltså att: Vi yogar, andas, stryker, klappar och skakar. 

 

Lymfsystemet kan man säga är kroppens avloppssystem. Det ska kunna transportera bort slaggprodukter, gifter och eliminera inkräktare som virus och bakterier. Det är alltså en viktig del av kroppens naturliga försvar mot sjukdomar. 

 

Bindväven och lymfsystemet i vår kropp jobbar tätt ihop. Har man dåligt flöde i lymfan resulterar det i att vätska och slagg som egentligen ska ut ur systemet istället stannar kvar i bindväven. Detta kan orsak volymökning, stelhet,smärta, inflammationer och bakterietillväxt. Som vi förstår är lymfflödet viktigt för vårt välbefinnande.

 

Kursinfo

v.35-38

Onsdagar 17.45-19.00

Max 7 deltagare

 

Plats: Systerknuten studio i Kålltorp

Kursen instrueras av Jessica Ahlborg som är bla utbildad yogalärare och lymfmassör

 

Välkomna att boka er!

 

För mer info kan ni maila Jessica på jessica@systerknuten.se

YINYOGA & MASSAGE

Yinyoga & massage är ett utav våra mest uppskattade evenemang.

Detta är en 2,5h lång yinyogaklass där två par helande händer vandrar runt i salen och masserar och ger stöd i i vilan i positionerna. En fantastisk avkoppling och återhämtning för kropp & själ.

 

Massagen är mjuk och varvas med lättare tryck / handpåläggningar för att i vissa positioner lämna dig helt i stillhet. Olja används enbart i slutet av klassen för dem som vill!  

EVENEMANGET ÄR FÖR NÄRVARANDE PAUSAT PGA COVID-19. VI HOPPAS KUNNA STARTA DEM IGEN HÖSTEN 2021!

 

“Varmt tack för ett helt ljuvligt upplägg med yinpositioner och massage! Att bli berörd inuti och utanpå! Så avslappnande för kropp och själ i en lugn o avspänd miljö!”

/ Deltagare Yinyoga & massage