Jag vill bli en löpare

En löparkurs för nybörjare som har en inre längtan efter att börja springa. Tillsammans med andra i en mindre grupp, ger vi kroppen rätt förutsättningar till att kunna hantera löpning. Vi bygger även upp vår inre motivation och lust för den här fantastiska träningsformen. Löpning är så mycket mer än bra kondition, det är upplevelse, frisk luft, naturens läkande kraft och gör oss starkare i såväl kropp som hjärta och hjärna.

 Häng med på starten till många härliga löpturer!

 

Fokus för kursen 

• Finna löparglädjen. Vi fokuserar mest på känslan i steget och justerar vår kropp för löpsteget ska kännas lättare och mer skonsamt för kroppen. 

• Få en kontinuitet i sin träning med löpning som bas. Löpning är väl ändå det enklaste och mest lättillgängliga träningsformen. Det gäller bara att börja, och sen fortsätta..

• Starta på rätt sätt för att kroppen ska kunna hantera löpning. Det är viktigt att man ger kroppen rätt förutsättningar och rätt progression för att inte dra på sig skador eller tappa motivationen

• Upptäcka löpningens stora variation. Det är så mycket mer än bara att springa

För att vara med ställs inga andra krav än att du ska ha en vilja till att verkligen komma igång med löpning som motionsform. Du ska vilja prioritera 2 tillfällen per vecka till löpning/löpstyrka. Kursen passar dig som aldrig tidigare tränat men även dig som kanske tränar annat men önskar starta med löpning och få en kontinuitet i löppassen.

 

Kursinformation 

Tisdagar kl 18.00 vid apslätten

Period: v. 8 – v.18 (uppehåll v.15 – påsklovet)

Pris 1650:-

I priset ingår 10 tillfällen löppass i grupp á 50 minuter. 2 löpprogram samt 1 program styrke-rörlighetsövningar. Löpprogrammen är generella då vi alla följer samma progression i gruppen. 1 löpprogram sträcker sig under kursens gång och det andra är fortsättning 1 månad efter avslutad kursperiod.

 

 

Kursupplägg (med reservation att justeringar kan ske utifrån gruppens behov) 

v. 1 Känslan i löpsteget 

v.2 Motivation för löpning 

v.3 Löpstyrka 

v. 4 Löpning i backe 

v. 5 Löpintervaller (korta)

v. 6 Rörlighet för löpare

 v. 7 Fartlek

v. 8 Längre löpintervaller

v. 9 Skogslöpning

v. 10 Vi sätter 5:an (distanslöpning)

 

För frågor maila jessica@systerknuten.se

Löpcoach & Personlig Tränare Jessica Ahlborg