Utomhusträning

Lekfulla pass fulla av rörelseglädje och som lämnar en skön känsla efteråt.

Vårens Utefyspass körs v. 3 – 22

Vi erbjuder klippkort och ett förmånligt periodkort för dig som vill träna obegränsat och skapa en härlig träningsrutin!

1 klipp 155:-

5 klipp 700:-

10-klipp 1300:- 

Månadsvis löpande prenumeration 475:-

Periodkort för hela vårterminen, obegränsad utomhusträning 

v. 3 – 22  (passen nedan inkluderade) 2000:- 

För köp, villkor och bokning av pass, se bokningsappen Peach.


Schema Våren 2024

Tisdagar kl 18.45 Utefys jogg 

Torsdagar kl 18.15 Utefys Cirkel/Station

Lördagar kl 8.15 Utefys Kåsjön

Vissa veckor utgår enstaka pass vid tex lov och events. Tillgängliga pass syns i vår bokningsapp Peach.

 

Om vår träning

Vi anser att träning ska vara roligt, härligt och ge mersmak. Fokus är att du ska hitta en hållbarhet i din träning, att alla ska kunna vara med på sina egna villkor och träna för välbefinnande och hälsa istället för prestation. Vi tränar i alla väder och vi lovar att när du väl börjat med utomhusträning kommer du fastna för det. Utomhus och naturen har en speciell inverkan på oss, som gör extra gott för hälsan. Vid extra utmanande väder, kommer du även stärka upp din mentala styrka. Så våga ge dig ut även om det upplevs motigt till en början. Utomhusträning är nämligen en vanesak som allt annat. Vi erbjuder olika varianter på utomhusträning som du kan läsa mer om nedan. Välkommen att testa något pass med oss. Första tillfället är kostnadsfri. 

Klädsel

Skalbara kläder och handskar rekommenderas. Ta även med ett litet sittunderlag om du önskar vid övningar på marken. På utefys jogg springer vi en del i skogen, så skor med lite mer grepp är bra att ha. Vid halt underlag på vintern rekommenderas broddar och vid mörker en pannlampa på utefys jogg.

Samlingsplatser

Kålltorpsskolan, vid entrén eller vid trädäcket på innergården
Kåsjöns badplats, vid altanen/kiosken 

Utefys Jogg – Kålltorp

lopning

Ett pass för alla som kan jogga i lätt tempo

Det här är passet där vi transporterar oss via lätt jogg och gör stopp för bla styrka och rörlighetsövningar. Vi använder oss av vår egen kroppsvikt och vad naturen har att erbjuda för träningsmöjligheter. Mestadels är vi inne i skogsmiljö. Ett variationsrikt pass där vi joggar i lugnt tempo även kan ha inslag av lite mer utmanande löpintervaller och farlekar.

Passets längd: 50 min
Samlingssplats: Utanför Kålltorpsskolans entré

Utefys Station- Kålltorp

Ett pass som passar alla

En mix av styrka, puls & rörlighet där vi är kvar på samma ställe och tränar. Vi använder det vi har i omgivningen runtomkring oss som redskap och inspiration till lustfylld och allsidig träning, men även gummiband. Ett pass med stor variation där vi fokuserar på rörelseglädje och alla de viktiga delarna för en välmående kropp. 

Passets längd: 50 min
Samlingssplats: Kålltorpsskolans innergård, vid trädäcket

Utefys – Kåsjön

cirkel

Ett pass som passar alla

Utomhusträning i vacker naturmiljö. Variationsrikt pass med allsidig träning för hela kroppen. Vi tränar styrka, puls, core, balans och rörlighet. Du kommer känna dig stärkt efter passet och redo för dagen.

Passets längd: 50 min
Samlingsplats: Altanen/kiosken vid Kåsjön badplats

Utefys Cirkel - Kålltorp

Effektivt, roligt och utmanande för den som vill. Alternativa övningar och anpassningar ges.

Utomhusträning med redskap. Här tränar vi styrka & kondition i cirkelform, dvs att du tränar ett visst antal övningar i följd under en bestämd tid med kort vila mellan övningar. De varierar med en mix av viktbaserade övningar med tex kettlebells, hantlar, gummiband, rep mm och kroppsviktsbaserade övningar. I slutet av passet kommer du ha tränat genom hela kroppen.

Passets längd: 50 min
Samlingsplats: Utanför Kålltorpsskolan entré

Löpgrupp

För tillfället inga nya kursstarter men se gärna workshop i löpning vid intresse.